EuPan tyttöjä alueturnaukseen

5.4.2013

Alueturnaus 10.-13.4.2013 Eerikkilän urheiluopistolla

Eupalaiset Annika Haanpää, Venla Saariluoma (maalivahti), Sofia Stenroos ja Iida-Maria Väinölä ovat saaneet kutsun aluejoukkueturnaukseen 10.-13.4.2013 Eerikkilässä.

Turnauksessa on mukana kuusi aluejoukkuetta (Helsinki, Uusimaa, Länsi, Itä, Pohjoinen ja Keski- alue (Tampere ja Kaakko). Pelaajat turnaukseen on valittu vuoden aikana olleiden aluejoukkueleiritysten kautta.

Turnauksessa kenttäpelaajat pelaavat oman alueensa joukkueessa ja maalivahdit pelaavat eri joukkueissa oma peluutusohjelman mukaisesti.

Aluejoukkueiden toiminta on ollut ja tulee tulevaisuudessakin olemaan korvaamattoman tärkeä porras pelaajien tukemisessa kohti ensimmäisiä maajoukkueita. Ne toimivat tavallaan siltana kohti varsinaista maajoukkuetoimintaa.

Alueturnauksessa pelaavat tänä vuonna 1.1.1997 tai sen jälkeen syntyneet tytöt ja turnaus on nelipäiväinen. Tämän myötä pystyttiin luomaan ohjelma, jossa on mahdollisuus antaa pelaajille mahdollisimman paljon pelaajakoulutusta kovien pelien lisäksi. Turnaus on samalla edelleen tärkeä paikka pelaajatarkkailulle, kun ikäluokan parhaat pelaavat keskenään.

Muoto on myös hiukan aiemmasta poikkeava ja vähemmän rasittava. Turnauksessa jokainen joukkue pelaa yhden ottelun joka päivä eli yhteensä kolme ottelua. Turnauksen neljäntenä päivänä pelataan vain All stars-ottelu.

Turnauksen aikana pelaajilla on aamupäivisin maajoukkue- ja aluevalmentajien johdolla pidettäviä harjoituksia, joissa painotetaan maajoukkueiden kannalta tärkeitä asioita ja harjoituksissa käydään läpi myös pelipaikkakohtaista harjoittelua. Lisäksi pelaajille on teoriakoulutusta heidän uransa kannalta tärkeissä asioissa. Alansa ammattilaiset kouluttavat pelaajia ravintoasioissa, henkisessä valmentautumisessa sekä kansainvälisen jalkapallon vaatimuksista ja maajoukkueiden toimintatavoista.

Turnauksen viimeisenä päivänä järjestetään lisäksi vanhemmille koulutus, jossa kerrotaan maajoukkuetoiminnoista, pelaajien uran kehityksestä, mahdollisuuksista jalkapalloilijana sekä siitä mitä huipulle tähtäävältä urheilijalta vaaditaan.