Raketit lähtövalmiina avaruuslennolle!

28.4.2015
Raketit, kuukivet, avaruuskukkaset, kuu-ukot ja Eupanautit? Mitä nämä oikein ovat ja mitä ne oikein tarkoittavat? Miten ne edes liittyvät seuraan nimeltä Euran Pallo ja ennen kaikkea, miten ne edes liittyvät itse jalkapalloon ja liikuntaan? Älkää huoliko, sillä nyt siitä tullaan kertomaan teille!

Viime vuonna Euran Pallon uudistunut Prinsessa -ja Ritariliiga, joka oli tarkoitettu perheiden 3-5-vuotiaille lapsille vaihtui Euran Pallon Eupanautteihin. Eupanautit ovat 3-5-vuotiaiden lasten liikunnallista ja mielikuvituksellista toimintaa, jossa tutustutaan ja keskitytään kahteen lapselle uuteen asiaan, eli jalkapalloon ja avaruuteen. Kaikki yhdessä tehtävät leikit, pelit ja puuhastelut pohjautuvat aina jollakin tapaa avaruuteen, jonne Eupanautit matkustavat aina tullessaan harjoituksiin, niin kuin astronautit konsanaan. Joskus potkitaan, sekä kuljetellaan kuukiviä (palloja), joskus kerätään kilpaa avaruuskukkasia (kartioita) ja joskus taas ryöstetään toisilta avaruushäntiä (liivejä). Eupanautit ovat jalkapalloon ja avaruuteen tutustumisen lisäksi oivaa harjoittelua lasten perusliikuntataitojen kehittämistä varten. Yhdessä opitaan liikkumaan, tunnistamaan ja käyttämään omaa kehoaan tutustumalla siihen avaruusleikkien varjolla turvallisessa ympäristössä!

Tämä kesä tulee olemaan toinen Eupanauttikesä, jolloin Eupanautti toimintaa järjestetään Euran Pallossa. Menneenä talvena osa lähiseudun lapsista pääsi jo tutustumaan Eupanauttien avaruusleikkeihin ja jalkapallon saloihin tavella järjestetyssä Eupanauttiliigassa. Viikonloppuisin urheilutalolla järjestettyihin Eupanauttiliigan harjoituksiin saatiin melkein aina palloilusali täyteen innokkaita lapsia, jotka painoivat menemään sata lasissa pitäen hauskaa yhdessä ja oppien uusia asioita reippaiden nuoriso -ja apuohjaajien avustuksella, jotka olivat keksineet lasten päänmenoksi aina toinen toistaan mielenkiintoisempiakin leikkejä! Talvenkin Eupanauttiliiga toimintaa tullaan järjestämään myös taas ensi talvenakin!

Koko Euran Pallo haluaakin toivottaa kaikki lähiseudun liikunnasta ja jalkapallosta kiinnostuneet 3-5-vuotiaat lapset tervetulleiksi kesän Eupanautteihin nauttimaan yhdessä mielekkäästä, sekä mukaansatempaavasta toiminnasta! Tehdään yhdessä kesästä 2015 kaikkien aikojen futiskesä! Ja yksi juttu vielä: ”Raketit ovat jo lähtövalmiina Eupanauttien avaruuteen lähettämistä varten!”.

 

Eupanauttien ilmoittautumistilaisuus Keskiviikkona 29.4 klo:18-19 Euran urheilukeskuksessa. Luvassa ohjattuja tulevan kesän Eupanauttien leikkejä yms. toimintaa lapsille ilmoittautumisen yhteydessä! Kaikki joukolla mukaan, vaikka ensin kokeilemaan ja sitten ilmoittautumaan! Mikäli et jostain syystä pääse huomenna paikan päälle ilmoittautumaan, niin Eupanauttien ilmoittautumisen voi tehdä myös seuran nettisivuilla täyttämällä ilmoittautumislomakkeen, joka löytyy allaolevasta linkistä.

Linkki => http://www.euranpallo.fi/eupanautit/ilmoittautuminen-2015/

 

Terveisin,

Dani Österlund

Euran Pallon Junioripäällikkö