Otteluraportti EuPa - PJK 21.5.2016

25.5.2016


Euran Pallon taival Tampere-Satakunta 3 divisioonassa jatkui jälleen viikonloppuna, kun Euraan vieraaksi saapui PJK Pirkkalasta. Vaiherikas ja varsin tunteikas ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 2-1 (0-1) voittoon.

Ottelu lähti todella vauhdikkaasti liikkeelle ja tapahtumia riitti aina ensimmäiseltä minuutilta aina loppuun saakka. Ottelua oli pelattu vain minuutti, kun Euralaisten avauskokoonpanoon noussut Eetu Salminen pelasi vasemmalla laidalla hyvän kuvion Mikael Nurmen kanssa ja pääsi puolittain läpi laidalta, mutta rangaistusalueen sisältä lähtenyt veto suuntautui hieman vasemmalta ohi.

Euralaiset ovat kauden aikaisemmissa peleissään päästäneet maaleja aina ottelun ensiminuuteilta lähtien ja sama trendi jatkui myös tässäkin ottelussa, kun heti EuPa:n kuihtuneen tilanteen jälkeen maalipotkusta vastustaja voitti pallon EuPa:n puolustuslinjalta, jonka seurauksena pienen puolustuksessa tapahtuneen nukahduksen jälkeen PJK:n pelaaja pääsi vapaasti laittamaan pallon maaliin ohi Riku Rissasen ja näin ollen tilanne heti 2 minuutin pelin jälkeen 0-1 vierailijoille.

Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut takaiskusta vaan jatkoi yritteliäästi omaa peliänsä. Jo 4 minuutin pelin jälkeen vaarallisia juoksuja tehnyt Jani Leppänen pääsi leikkaamaan laidaltaan sisään keskustaan ja laukomaan, mutta veto suuntautui suoraan maalivahtia kohti.

EuPa pystyi hallitsemaan palloa ja kontrolloimaan peliä, sekä sai luoduksi vetopaikkoja. 17 minuutin kohdalla Antti-Pekka Ruohola pääsi virittelemään omaa laukaustaan n. 20 metrin kohdalta rajaheittotilanteen jälkeen, mutta veto viuhui lopulta ohi maalin.

Kotijoukkue sai luotua yhä enemmän painetta vierailijoiden maalille ensimmäisen puoliskon lopussa. 43 minuutin kohdalla joukkueen kapteeni Joonas Sinkkonen pelasi näppärästi yhteen Joona Forsströmin kanssa, jonka seurauksena Joonan Forsströmin veto kimposi puolustajan jalasta kulmapotkuksi. Kulmapotkun toimituksen jälkeen PJK:n maalille saatiin varsinainen hässäkkä, jossa pallo pyöri aivan maaliviivan tuntumassa, mutta palloa ei saatu laitettua sisään, vaan PJK:n maalivahti sai lopulta pallon haltuunsa. Tuomari vihelsi tilanteen jälkeen ensimmäisen puoliajan päättyneeksi ja pukukoppeihin siirryttiin vierailijoiden 0-1 johdossa.

Tappioasemassa toiselle puoliajalle astellut Euralaisryhmä oli edelleen latautunut ja valmis taistelemaan. EuPa hallitsi palloa ja sai tuotua sen kontrolloidusti aina vastustajan kenttäpuoliskolle saakka. Viimeiset syötöt ja maalitilanteiden luominen tuottivat kuitenkin tuskaa Euralaisille. Pelikellon näyttäessä 71 minuuttia Euralaiset tekivät ottelun ensimmäisen ja ainoan vaihtonsa, kun kentällä asteli Ville Julinin korvannut päävalmentaja Dani Österlund. Vaihdon jälkeen EuPa sai luotua painetta PJK:n maalille ja sai haastettua puolustuslinjaa niin, että tilanne päätyi lopulta kulmapotkuksi. Kulmalipulle asteli Jonne Forsström, jonka kierteinen pallo löysi takatolpalta vapaaksi päässeen Joonas Sinkkosen, joka pääsi puskemaan pallon vapaasti kohti maalia, pallo pakin jalan kautta verkkoon ja tilanne tasan 1-1.

EuPa sisuuntui yhä entisestään tasoitusosumasta ja pyrki laittamaan lisää painetta PJK:lle. Ottelun voittomaali näki päivänvalonsa pelikellon näyttäessä 87 minuuttia, kun Jonne Forsström löysi keskikentältä vastustajan linjojen väliin liikkuneen Dani Österlundin, joka pääsi vapaasti kääntymään pallon kanssa kohti PJK:n puolustuslinjaa, minkä jälkeen Jani Leppänen havaitsi tilaisuutensa tulleen ja kiihdytti vauhdikkaaseen pystyjuoksuun kohti vierailijoiden puolustuslinjan selustaa. Pallo millintarkasti ja oikein ajoitetusti linjan taakse Österlundin toimesta Leppäselle, joka pääsi nostamaan pallon varsin taidokkaasti yli PJK:n maalivahdin ja näin ollen tilanne 2-1 Euralaisille.

Kuuma ja tunnerikas ottelu sai vielä ikävän päätöksen ottelun loppuminuuteilla, kun vastustajan pelaaja tuli rikotuksi tulleen tilanteen jälkeen vielä tönimään, haukkumaan ja räkimään EuPa:n pelaajaa. Episodista punainen kortti ja välitön suihkukomennus. Ottelussa jaettiin yhteensä 6 varoitusta punaisen kortin lisäksi.

Euran Pallo nousi lopulta tappioasemasta tärkeään voittoon ja otti ne kolme pistettä, jotka oli saatavissa ottelusta. Seuraavan kerran Euralaiset pelaavat kotonaan lauantaina 28.5. klo:15:00 alkavassa ottelussa, jonne se saa vieraita Tampereelta, kun jopa Suomen mestaruudenkin voittanut ja sarjan selkeihin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Tampereen United saapuu Euran samettiselle Wembleylle kotijoukkueen vieraaksi. Tervetuloa kannustamaan Euran Palloa!

 

 

EuPa:n kokoonpano ottelussa:

Rissanen;

V. Julin (<=Österlund), Palonen, Mäkelä, Salminen;

Leppänen, Sinkkonen(C), Ruohola, M. Nurmi;

Jon. Forsström, Joo. Forsström.

Vaihdossa: Fagerlund, A. Nurmi, Rostedt, Österlund, Salonen.

 

Ottelupöytäkirja:https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&505414&M3