Euran Pallon ensimmäinen sarjakolmannes takana

10.6.2019

Euran Pallo on saanut Länsi-Suomen nelosessa pelatuksi yhdeksän ottelua. EuPa on sarjan keskikastissa kuudentena 15 pisteellä. Haastattelimme joukkueen vastuuvalmentajaa Sami ”Kiila” Lehtoa kauden alun fiiliksistä ja ajatuksista loppukauteen.

 

-Olen päällisin puolin tyytyväinen alkukauteen. Joukkueen pelaamisessa on vielä paljon tehtävää, mutta pitää ottaa huomioon, että olemme päässeet harjoittelemaan koko joukkueena erittäin vähän yhdessä. Vasta nyt kesän koittaessa, saamme joukkueen pääosin aina samanaikaisesti harjoituksiin sekä otteluihin, Lehto aloittaa. Muutamissa otteluissa olisi pisteitä voinut olla otettavissa enemmänkin, mutta tähän on nyt tyytyminen, hän jatkaa. Olemme myös keski-iältään sarjan nuorimpia joukkueita, joten rutiinin puute otteluiden ”tappamisessa” on myös näkynyt.

Uuden valmennuskaksikon (Lehto sekä Kari Latvanen) harjoittelukulttuurin ja vaatimustason sisäistämisessä pelaajilla on totta kai haasteita, mutta on ymmärrettävää, että valmentajavaihdos tuo myös tällaisia asioita eteen, Lehto jatkaa.

 

EuPa on kierrättänyt otteluissa hurjan määrän pelaajia, yhteensä 27 pelaajaa. ”Onhan se iso määrä. Olemme kokeilleet pelaajia eri pelipaikoilla ja antaneen näyttömahdollisuuksia kentällä. Ei siis voida mitenkään sanoa, että olisimme löytäneet peruspermanenttia, jolla aloitetaan ottelut. Näin laajan pelaajareservin käytön luulisi myös lisäävän kilpailua pelipaikoista ja nostavan harjoituksissa pelaajien tekemisen tasoa, kun ei voi olla omasta pelipaikastaan varma.”

 

Joukkueen maalivahtitilanne oli huolenaiheena ennen kautta ja on hieman edelleenkin. ”Olisi tietenkin joukkueen kannalta selkeää, kun pelaajien takana seisoisi maalivahti, jonka kanssa olisi harjoiteltu ja pelattu enemmänkin.  Tämä on haaste, mutta kun katsotaan meille tehtyä maalimäärää, on se varsin alhainen. Myös suurin osa maaleista on tehty erikoistilanteista, joten tähän piikkiin ei voida kovasti maaleja laittaa. Kauden loppupuolelle uskon maalivahtitilanteen selkiytyvän, tavalla tai toisella”, Lehto vakuuttaa.

 

Yksittäisistä pelaajista positiivisia suorittajia kysyttäessä, Lehto nostaa kaksi pelaajaa heti esille. ”Eetu Salmisen kuntouduttua ja on hän ollut joukkueen parhaimmistoa. Myös Eetun kanssa käyty keskinäinen kovaääninen ”kehityskeskustelu” on saanut Eetusta esille hänen parhaat puolensa”, Lehto hymähtää.

-Vuoden loukkaantumisen vuoksi lähestulkoon kokonaan pelaamatta ollut Marcus Walden on kuntoon päätyään osoittanut, että on jo nyt hyvällä tasolla ja hänestä voidaan odottaa vielä enemmän loppukautta kohden, Lehto jatkaa.

 

Kevätkierroksen neljässä jäljellä olevassa ottelussa EuPa kohtaa sarjan kovimmat joukkueet, Wolvesin, TPS:n, Pallo-Iirot sekä VG:n. - Näistä otteluista, jos saamme kasaan kuusi pistettä, niin olen tyytyväinen.  Kauden harjoitusottelut pelasimme ennakolta vahvempia joukkueita vastaan ja näissä tulokset olivat kohtalaisen hyviä ja kun nyt vastaan tulee joukkueita, jotka oletettavasti pitävät palloa ja hallitsevat peliä, niin meidän vastaiskupelimme saattaa sopia paremmin. Hienoja tapahtumia tulossa, jotka luulisi myös kiinnostavan seudun jalkapalloväkeä ja miksei muitakin, Lehto päättää.