EuPaNauttitoiminta

Raketit, kuukivet, avaruuskukkaset, kuu-ukot ja Eupanautit? Mitä nämä oikein ovat ja mitä ne oikein tarkoittavat? Miten ne edes liittyvät seuraan nimeltä Euran Pallo ja ennen kaikkea, miten ne edes liittyvät itse jalkapalloon ja liikuntaan? Älkää huoliko, sillä nyt siitä tullaan kertomaan teille!

Vuonna 2014 Euran Pallo uudisti Prinsessa -ja Ritariliigan, joka oli tarkoitettu perheiden 3-5-vuotiaille lapsille. Prinsessa -ja Ritariliiga vaihtui Euran Pallon Eupanautteihin. Eupanautit ovat 3-5-vuotiaiden lasten liikunnallista ja mielikuvituksellista toimintaa, jossa tutustutaan ja keskitytään kahteen lapselle uuteen asiaan, eli jalkapalloon ja avaruuteen. Kaikki yhdessä tehtävät leikit, pelit ja puuhastelut pohjautuvat aina jollakin tapaa avaruuteen, jonne Eupanautit matkustavat aina tullessaan harjoituksiin, niin kuin astronautit konsanaan. Joskus potkitaan, sekä kuljetellaan kuukiviä (palloja), joskus kerätään kilpaa avaruuskukkasia (kartioita) ja joskus taas ryöstetään toisilta avaruushäntiä (liivejä). Eupanautit ovat jalkapalloon ja avaruuteen tutustumisen lisäksi oivaa harjoittelua lasten perusliikuntataitojen kehittämistä varten. Yhdessä opitaan liikkumaan, tunnistamaan ja käyttämään omaa kehoaan tutustumalla siihen avaruusleikkien varjolla turvallisessa ympäristössä!

Koko Euran Pallon väki haluaakin toivottaa kaikki lähiseudun liikunnasta ja jalkapallosta kiinnostuneet 3-5-vuotiaat lapset tervetulleiksi kesän Eupanautteihin nauttimaan yhdessä mielekkäästä, mielikuvituksellisesta, sekä mukaansatempaavasta toiminnasta!

   Dani Österlund

   Euran Pallon Junioripäällikkö