Säännöt 2022

 1. Peliaika turnauksissa 1x15 min.
 2. 2014-2015 syntyneet: pelaajia kentällä kerrallaan 4 + maalivahti (5vs5).  Maalivahtia voi vaihtaa myös kesken pelin.
 3. Vaihdot suoritetaan mielellään, kun pelissä on katko (maalipotku, kulmapotku, sivurajaheitto jne.) ja vaihdot ilmoitetaan myös pelinohjaajalle
 4. Maalipotku suoritetaan n. 7 metrin päässä maalista ja vastustajan pelaajien pitää olla yli puolen kentän odottamassa, kunnes maalivahti potkaisee palloa.
 5. Kulmapotku annetaan kentän kulmasta ja vastustajan pitää olla 5 metrin päässä pallosta. Kulmapotku voi mennä suoraan maaliin.
 6. Vapaapotkuissa vastustajan pelaajien pitää olla 5 metrin päässä pallosta. Kaikki vapaapotkut ovat ”suoria” eli ne voivat mennä suoraan maaliin. Epäsuorat vapaapotkut eivät siis ole käytössä.
 7. Rangaistuspotku potkaistaan 5 metrin päässä maalista ja kaikkien pelaajien pitää olla pallon ja potkaisijan takana. Kukaan ei saa lähteä liikkeelle ennen kuin pallo on potkaistu.
 8. Maalivahdin alue on merkitty littanoilla merkkikartioilla.
 9. Tuloksia yksittäisistä otteluista ei julkisteta, maalintekijöitä ei kirjata ja sarjataulukkoa ei pidetä.
 10. Jos toinen joukkue on selvästi toista parempi (johtaa esim. viidellä maalilla), voi toinen joukkue ottaa kentälle yhden tai kaksi lisäpelaajaa.
 11. Pyritään peluuttamaan kaikkia pelaajia tasapuolisesti turnauksissa ja harjoituksissa. Joukkuepelissä jokainen pelaaja on yhtä tärkeä.
 12. Pelinohjaajina EuPan D-ikäisiä pelaajia, jotka ovat keväällä käyneet Pelinohjaajakoulutuksen. Annetaan heille siis työrauha ja mahdollisuus itsenäiseen työskentelyyn. Näin he oppivat parhaiten.
 13. Kunnioitetaan vastustajia ja pelinohjaajia.
 14. 2016-2017 -syntyneillä pelimuotona 3vs3.