FC Viton vierailu Eurassa 5-9.7.2017

3.7.2017

Tansanialaisesta Lindin maalaiskunnan Mtaman kylästä tulee 11 –vuotiaiden poikien jalkapallojoukkue FC Vito/Kilwa Suomeen 5.7.-16.7. Ensimmäiset viisi päivää joukkue on ystävyys- ja harjoitusleirillä Eurassa yhdessä Euran Pallon kanssa. Toinen viikko pelataan Helsinki Cupissa ja tutustutaan pääkaupunkiin ja saman ikäisiin suomalaislapsiin.

JULKAISUVAPAA HETI

LEHDISTÖTIEDOTE 3.7.2017

 

FC VITO/LINDI RURAL TANSANIASTA TULEE SUOMEEN 5.7. - 16.7. 2017

– SUUNTANA EURA JA HELSINKI CUP

Matka Suomeen on ikimuistoinen tansanialaispojille, joista harva on käynyt kotikaupunkiaan pidemmällä. Peli- ja oppimismatkan mahdollistaa Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe ry, joka on vuodesta 2000 saakka tukenut vuosittain vaihtuvan joukkueen matkaa Suomeen. FC Vito/Lindi rural -toiminta on käynnistetty osana Lindin läänissä toteutettavaa tasa-arvon, koulunkäynnin ja opiskelumahdollisuuksien kehittämisen sekä alakoulujen liikunnanopetuksen kehittämishanketta. Tansaniassa joukkueeseen pääsy edellyttää pelaajien aktiivista koulunkäyntiä ja sitoutumista harjoitteluun. Projektin kautta opitaan elämänhallintaa, ryhmätyötaitoja, tasa-arvoa ja terveellisiä elämäntapoja.

FC Vito –joukkueen Suomen-vierailun tarkoituksena on tuoda yhteen tansanialaisia ja suomalaisia lapsia liikunnan avulla. Satakunnassa joukkue vierailee viiden päivän ajan Euran Pallon 06-syntyneiden poikien vieraina. Leiri on ainutlaatuinen mahdollisuus suomalaisille ja tansanialaisille lapsille saada kokemuksia kulttuurienvälisestä kanssakäymisestä. Aiempien vuosien kokemukset ovat olleet valtavan positiivisia – kaverisuhteita on syntynyt ja iloinen yhteinen tekeminen toimii myös mainiona asennekasvatuksena. 

Perjantaiaamuna 7.7. klo 10 pelataan FC Viton ja EuPan ystävyysottelu. Lauantaiaamupäivällä 8.7. potkitaan miniturnaus, jossa FC Viton ja Euran Pallon lisäksi pelaa myös P-Iirot Raumalta. Molemmat tapahtumat ovat Euran jalkapallostadionilla Urheilukeskuksessa. Tervetuloa tapaamaan ja haastattelemaan eksoottisia futaajia!

Netissä: www.euranpallo.fi sekä www.fcvito.wixsite.com,

FC Vito 2017 video: https://www.youtube.com/watch?v=PBHZI93xSDU

 

Lisätietoja:

Ari Koivu (FC Vito)

Liikunnan Kehitysyhteistyö - LiiKe ry

p. 040 765 9900, ari.koivu@liike.fi

www.liike.fi

 

 

Jaana Kuusilehto (EuPa)

p. 050 386 7002

jaana.kuusilehto@eupart.fi