Otteluraportti EuPa - TKT 5.5.2016

10.5.2016


Euran Pallon taival Tampere-Satakunta 3 Divisioonassa jatkui helatorstaina 5.5., kun sitä vastaan asettui Tampereen Kisatoverit. Ottelusta ei loppujen lopuksi jäänyt paljon jälkipolville positiivista kerrottavaa Euralaisten näkökulmasta, sillä TKT haki Eurasta vakuuttavan esityksen jälkeen pisteet 1-7 (1-4) lukemin.

Otteluun valmistautuminen oli Euralaisten kannalta erittäin haastava, sillä jo nyt joukkueessa valloillaan ollut varsinainen loukkaantumissuma sai jatkoa jo ennen kuin koko ottelu oli ehtinyt edes alkaa. Alkulämmittelyn aluepelissä EuPa:n maalipörssin kärkinimi Antti Julin väänsi polvensa ikävän oloisesti tilanteessa, jossa ei juurikaan kontaktia ollut. Mies talutettiin pois kentältä huoltojoukkojen voimin ja näin ollen joukkue joutui jälleen muuttamaan kokoonpanoaan taas uuden takaiskun takia, sillä poissa olivat jo entuudestaan loukkaantumisten takia: Mikael Nurmi (käsi), Santeri Matomäki (häpyluu), Valtteri Vatja (nilkka), Lassi Pietilä (nilkka), sekä Osmo Lilja (polvi).

Kokoonpanomuutosten saattelemana otteluun lähtenyt EuPa ei saanut pelin juonesta ollenkaan kiinni ensimmäisen jakson näyttäessä puolta tuntia. TKT käytti isäntien nukahdukset ja virheet laadukkaasti hyväkseen viimeistellen 0-3 johdon vasta 24 minuutin pelin jälkeen.

Valoa näkyi hieman tunnelin päässä pelikellon näyttäessä 29 minuuttia, kun EuPa sai kulmapotkun hyökkäyksen päätteeksi. Kulmalipulle asteli fläppitaulun nappulakenkiin tähän otteluun hieman jopa olosuhteidenkin pakosta vaihtanut valmentaja Dani Österlund, jonka millintarkka pallo tavoitti oman vartijansa taidokkaasti karistaneen Mikael Mäkelän, joka pääsi omista korkeuksistaan viimeistelemään Euralaisten 1-3 kavennuksen.

Kavennusosuman jälkeen EuPa ei kuitenkaan saanut minkäänlaista kirivaihdetta päälle, vaikka olisi pitänyt, vaan se hukkasi palloja, sekä pelaajia vastustajan kontrolloidessa ottelutapahtumia solkenaan. Samanlaista henkeä ei joukkue saanut kasattua, kuin edellisissä Härmä tai Ilves/2 pelissä.

Ensimmäisen puoliajan lopussa 46 minuutilla tullut 1-4 takaiskumaali ja heti toisen puoliajan alussa läpiajon päätteeksi viimeistelty 1-5 maali viimeistään tappoivat koko ottelun Euralaisten osalta. Vierailija oli ottelussa kaikessa tekemisessä valovuoden edellä kotijoukkuetta ja ansaitsi voittonsa selvästi.

Ottelusta on vaikea nimetä varsinaisia onnistujia kotijoukkueen puolelta, sillä jokainen kentällä ollut pelaaja pystyy varmasti nostamaan omaa tasoaan taas sille tasolle, minne se oikeasti kuuluukin. Valmennusjohdon mielestä maininnan ansaitsi maalin nikanneen Mäkelän lisäksi Akseli Nurmi, joka tuli hyvällä asenteella ja mentaliteetilla sisään peliin jo ottelun ensimmäisellä puoliajalla.

Päävalmentaja Dani Österlund oli mietteliäänä ottelun jälkeen: ”Täytyy jutella noiden kollegoiden kanssa, että miltä se sitten oikein lopulta näytti tuolta kentän laidalta, kun on henkilökohtaisesti aika vaikea seurata kokonaistilannetta keskittyessään itse seuraavan pelitilanteeseen tuolla kentällä pelin tiimellyksessä. Mutta varmaan jokainen paikallaolija nyt tänään näki, että vastustaja oli nyt selkeästi parempi joka osa-alueella ja pallo myöskin pomppi heille huomattavasti useammin kuin meille. Nyt käsitellään tämä pois alta ja suunnataan katseet vain seuraavaan peliin ja sen voittamiseen. Toivottavasti saataisiin pikku hiljaa tuolta sairastuvaltakin lisää jalkoja kentälle, sillä aika ohueksi käy kyllä poppoo tällä hetkellä, mutta nyt täytyy ottaa niiden jätkien isoa roolia ja vastuuta, jotka sitä saavat”.

EuPa matkaa seuraavaksi tämän viikon torstaina 12.5. Sääksjärvelle, jossa se kohtaa Loiskeen. Seuraavan kerran Euralaiset pelaavat kotonaan lauantaina 21.5. klo:15:00 alkavassa ottelussa, jonne se saa vieraita Pirkkalasta, kun PJK saapuu sen vieraaksi. Tervetuloa kannustamaan EuPa uuteen ja ehompaan suoritukseen sen kotiviheriöllä!

 

 

EuPa:n kokoonpano ottelussa:

Rissanen;

V. Julin, Palonen, Mäkelä, Leppänen;

Jon. Forsström, Sinkkonen, Ruohola, Rostedt (=>A. Nurmi);

Österlund, Joo. Forsström.

Vaihdossa: Fagerlund, A. Nurmi, Salonen.

 

Ottelupöytäkirja: https://www.palloliitto.fi/tulospalvelu/ottelu&505403&M3