Euran Pallon edustusjoukkueen kausi kääntyy loppua kohti

15.8.2019

EuPan miehet ovat pelanneet 18 ottelua, joissa pisteitä on kertynyt 31 ja sarjasijoitus tällä hetkellä neljäs.

Joukkueen valmentaja Sami Lehto on tyytyväinen kesäkauden otteluihin; pisteitä on kertynyt mukavasti ja sarjasijoitus myös kohentunut.

"Kesäkaudella olemme pystyneet harjoittelemaan joukkueena ja pelaajat ovat päässeet harjoituksiin kevättä paremmin, niin otteet kentälläkin ovat olleet välillä varsin mallikkaita", Lehto toteaa. "Olemme myös saaneet tietyn avauspermanentin, jota olemme pystyneet peluuttamaan. Toki pelaajien pelipaikat ovat ajoittain poissaolojen myötä vaihtuneet", hän jatkaa. "Olemme kuitenkin osoittaneet, että pystymme pelaamaan tasapäisesti sarjan kärkijoukkueita vastaan, toki TPS2 on sarjassa omassa kastissaan, mutta silti, olemme varteenotettava ryhmä, "Kiila" Lehto veistelee.

-Pelaajista pitää kokeneen kaartin lisäksi nostaa esille esim. Marcus Waldenin sekä Samuel Nurmen aikamiesmäiset otteet. Monissa sarjan joukkueissa poikien paikoilla (keskikentän keskustassa sekä kärkipelaajana) pelaavat kolmekymppiset äijät, meillä 17- ja 15-vuotiaat nuorukaiset ja hienosti ovat pelanneetkin, Lehto myhäilee.

-On myös sanottava, että monissa muissa asioissa on onnistuttu, kun katsomoon on löytänyt tiensä parhaimmillaan yli 150 katsojaa; tällaiseen määrään ei ole vuosiin päästy, Lehto jatkaa.

Länsi-Suomen nelosesta voi tällä kaudella nousta kolmoseen parhaimmillaan neljä joukkuetta, riippuen siitä, tippuuko Kakkosesta Länsi-Suomen piirin joukkueita yhtään. Tällä hetkellä putoamisviiva on Jazzilla, Iiroilla, SalPalla sekä Kaapolla varsin kaukana. EuPan säilyttäessä neljännen sijan kauden päätteeksi, olisi tarjolla paikka kolmoseen.

-Pelaamme kauden peli kerrallaan ja nyt kun putoamisviiva on 15 pisteen päässä, niin voimme pelata vapautuneesti ja katsoa missä olemme kauden päättyessä sarjassa. Syyskautta alkaa haittaamaan opiskelijoiden siirtyminen opiskelupaikkakunnille, joten yhteiset harjoitustapahtumat ovat taas kortilla, siinä on taas oma haasteensa,Lehto mietiskelee.

-Kahdeksan ottelua jäljellä ja sitten tehdään lopullinen tilinteko, Lehto toteaa lopuksi.