Historian eka sarjapeli, upea nousu tappioasemasta voittoon!

Tämän joukkueen pelit eivät nähtävästi ole tylsiä.

Avaus:
Stiina (mv), Jutta R - Sohvi - Peppi - Nelli, Elli - Iitu - Jude - Ella, Petra - Jessika
Vaihdossa: Jutta J. (Mv), Kristiina, Sara, Helmi ja Nepi

C-tytöistä lainasimme Stiinan maalivahdiksimme, jolla oli ihan ensimmäinen ison kentän sarjapeli. Nuorta maalivahtia ymmärrettävästi jännitti kovasti aikuisten pelit ja heti haastaviin olosuhteisiin, kun aurinko paistoi suoraan silmiin koko ensimmäisen puoliajan. Haasteista huolimatta, upeasti hoiti tonttinsa.

Muutenkin avauksessa oli 3 pelaajaa, jolle oli ihan ensimmäiset sarjapelit. Peli lähti todella yskien käyntiin. Olimme vähän joka osa-alueella jäljessä ja ei saatu koko puoliajalla omaa peliä kasaan. 8 minuutin kohdalla vastustaja pisti n. 20-25 metristä roikkupallon, joka kaarsi takanurkkaan yläriman alle. Stiinalla ei ollut mitään mahdollisuuksia saada palloa kiinni. Vastustaja meni 1-0 johtoon. 17 minuutin kohdalla tuli lisää tuskaa, kun puolustaja hyvin sijoittuneena katkaisi keskityksen maalinedessä, mutta harmikseen pallo menikin omaan maaliin, 2-0 tappiolla. Vaikka ekalla puoliajalla ei saatukaan oikein mitään aikaiseksi, niin peli näytti siltä, että se on voitettavissa, kun aletaan vain tekemään oikeita asioita.

Puoliajalla käytiin muutamia asioita läpi ja pelaajat itsekin ryhdistyivät ja miettivät miten voisi parantaa. Vaihdettiin maalivahtia, joka oltiin sovittu, että puoliksi pelaavat pelin ja muutenkin tehtiin etukäteen suunniteltuja pelaajavaihtoja. Näin lähdettiin toiseen puoliaikaan 2-0 tappiolla. Pelin painopiste alkoikin siirtymään vastustajan puoliskolle ja yhä enemmin määrin päästiin huseeraamaan vastustajan maalin luona. Pääsimme jo muutamaan kerran kunnolliseen maalintekopaikkaan, mutta laukaukset menivät päin maalivahtia. Valmennus alkoi tuskastua hukatuista maalintekopaikoista. 56 minuutilla tulikin kavennusmaali Helmin toimesta, joka oli hiukan onnekaskin. Helmin laukaus lirui vastustajan maalivahdin haarojen välistä maaliin, 2-1 kavennus. Siitä 2 minuuttia myöhemmin Jessika vapautti hienolla pystysyötöllä Nepin laidasta läpi ja varma sijoitus maaliin, 2-2 tärkeään tasoitukseen. Tätä maalia vastustaja protestoi kovasti paitsioksi, joka ei ollut, vaan täydellisen ajoituksien yhteistuotos. Tästä protestoinnista vastustajan pasmat olivat varmaan hiukan sekaisin, koska heti pari minuutin päästä Nepi pääsi taas yksin läpi keskeltä ja harhautti vastaantulevan maalivahdin ja pisti pallon tyhjiin, 3-2 johtoon. Vielä tästäkin pari minuuttia myöhemmin Nepi pääsi läpi, mutta nyt meni laukaus niukasti ohi. Joukkueelta siis todella vahva 4-5 minuuttinen. Vastustajakin pääsi taas peliin mukaan ja meillekin tuli vaikeita hetkiä, mutta maalivahtimme Jutta otti niinä hetkinä roolin ja piti joukkuetta pystyssä upeilla torjunnoilla. 81 minuutilla vastahyökkäyksestä Iitu laukoi komean laukauksen takanurkkaan, joka sitten sinetöi pelin ja näin peli päättyi 4-2 voittoomme.

Tärkeä nousu tappioasemasta, joka varmasti kasvattaa joukkuetta. Ihailtavaa, että kuinka pelaajat uskovat ja luottavat omiin kykyihinsä, ilman niitä ominaisuuksia tätä nousua ei olisi tapahtunut. Peliaikaa ja kuormitusta pyrittiin kovasti jakaa tasaisesti, koska takana oli jo yksi kova Suomen Cupin peli ja seuraava on jo heti sunnuntaina, yhden huiliäivän jälkeen.

Tavoitteena oli ottaa joukkueen ihan ensimmäisestä sarjapelistä voitto ja sen joukkue otti. Tästä on hyvä jatkaa kautta. Seuraava sarjapeli onkin sitten kotona TPS/3 vastaan.