UPK - EuPa   3 - 2 RL

Laitila, Tuuna TN

Tammelassa ei tavata

Siihen katkesi Suomen Cuppimme ja tavoitteemme, Tammelassa tavataan vain katsojan roolissa.

Paikalle saavuttuamme tajusimme, että pelikenttä on pieni. Harkkapelin videoklipeistä huomioidut asiat, eivät enää saattaneetkaan olla paikkansa pitäviä pienellä pelikentällä. Valmentaja alkoi jo hiukan aavistella alkulämmön aikana, että pelikenttä saattaa syödä meidän vahvuuksia pois. Eka puoliaika käynnistyi ja olimme mankelissa. Suoraan sanottuna oli selviytymiskamppailua. Oma pallollinen peli ei lähtenyt yhtään käyntiin ja emmekä käyttäneet vahvuuttamme pallon liikuttelua, vaan pyrimme väkisin yksilöinä menemään eteenpäin ja nopeasti pystyyn pelaamisella kaukaa. Annettiin kaikki avaimet vastustajalle ja vastustaja pääsi pelaamaan omaa peliänsä. 9 minuuttia pelattu ja peli 2-0, tilanteiden valossa peli olisi voinut olla enemmänkin. Pikkasen alkoi peli paranemaan, tuli pieniä valon välähdyksiä ja saatiinkin muutama hyvännäköinen hyökkäys aikaiseksi. 16 minuutilla Helmi laukaisi 2-1 kavennusmaalin. Valmentaja tuumi itsekseen, että nytkö pelaajat saisivat tsempin päälle tästä ja peli paranisi. 22 minuutin kohdalla vastustaja kuittasi maalin ja olimme jälleen 2 maalin takaa-ajossa. Ehkä hiukan pystyimme parantamaan, mutta kyllä ensimmäisen puoliajan kuva oli se, että UPK vei ja me tultiin perässä. Huojentava puoliaika tuli.

Puoliajalla pari vaihtoa, terävöitettiin meidän joukkueen vahvuuksia ja sovittiin ettemme anna vastustajan määrätä pelin kulkua. Toisen puoliajan kuva olikin sitten, että me veimme ja vastustaja tuli perässä. Oma pallollinen pelaaminen parani ja syötöt alkoivat löytää omia. Emme kuitenkaan pystyneet hyödyntämään parhaalla tavalla vastustajan pelin heikkouksia joista olimme tietoisia ennen peliä ja joita tässä pienessäkin kentän pelissä oli. Helmin kaukolaukauksella saimmekin kavennettua pelin 3-2 50 minuutin kohdalla ja olimme taas vahvemmin pelissä mukana. Ellikin teki hienon kaukolaukauksen, mutta ylärimaan kolahti. Vielä emme saaneet tarpeeksi hyökkäyksissä pelaajia maalille, joten pelaaja vaihto tuoretta jalkaa kentälle ja ryhmityksen muuttaminen, jopa riskillä, että omissa soi. Tämä alkoi tuottaa pikkuhiljaa tulosta, vaikkei ihan parhaalla tavallakaan, mutta 74 minuutin kohdalla Iitu teki tasoittavan maalin keskeltä. Tässä oli pelaajia hyvin maalilla ja vastustaja ei päässyt kunnolla purkamaan, kun oli aina joku meidän pelaaja edessä ja siintä päästiin tasoittamaan. Vielä yritettiin tehdä voittomaalia, kun viimeksi tuo rankkarit ei ollut niin suotuisia ja joukkueenjohtaja sanoi, ettei pumppu kestä toista trilleriä näin lyhyellä ajalla. Ei tullut maaleja enää ja näin mentiin jälleen kerran rankkareihin.

Jälleen kerran vastustaja aloitti.
1. kierros: UPK Jutta torjui, ei maalia, Nepi maali
2. kierros: UPK ohi, Helmi mv torjui
3. Kierros: UPK maali, kapteenimme Sohvi, jolla oli paineta edellisen kisan omasta sähläyksestä, mutta nyt upea maali ja tuuletuksetkin oli sen mukaiset. Iso apina tippui selästä.
4. Kierros: UPK maali, IItu mv torjui
5. Kierros: UPK maali ja nyt Elli joutui kovaan paikkaan. Pitäisi tehdä maali. Valitettavasti pelin toinen ylärima.

Upeaa oli taas se, että kuinka nousimme kahden maalin takaa tällä kertaa tasoihin. Kertoo joukkueen sisukkuudesta ja periksiantamattomuudesta.

Näin matkamme päättyi Suomen Cupin osalta ja keskitymme sarjapeleihin, joka siis jatkuu ensi sunnuntaina kotipelillä TPS/3 vastaan. Kannattaa tulla katsomaan, tämän joukkueen peleissä riittää jännitystä.